Coronavirus Covid-19  UP-DATE 


Op 12 maart heeft de overheid de richtlijnen ivm het coronavirus aangepast. België voldoet aan de criteria die de lokale verspreiding van het virus aangeven. Dit heeft ernstige gevolgen voor arts en burger.

Vanaf 12 maart (tot deze toestand terug wordt opgeheven door de overheid) moet elke persoon met een acute luchtweginfectie (verkoudheid tot longontsteking) beschouwd worden als een MOGELIJK geval van COVID-19 (dit is de naam van de ziekte die veroorzaakt wordt door het coronavirus).

Om verspreiding te voorkomen gelden voor de artsen ook heel nieuwe richtlijnen;

Wij zullen ons steentje absoluut bijdragen om de strijd tegen corona aan te gaan. Daarom worden enkele drastische maatregelen genomen. 


Coronavirus epidemie en onze aanpak

Wij hebben onze praktijkorganisatie aangepast wegens de coronavirus epidemie.

  • telefonisch wordt beoordeeld of u op afspraak kan of mag komen
  • wij zullen u hoe dan ook de best mogelijke zorg blijven bieden - al kan het zijn dat dat soms telefonisch gebeurt ipv met een afspraak
  • Het is mogelijk dat u door ons verwezen wordt naar het triagepunt voor klinisch onderzoek. De reden hiervoor is dat uw arts oordeelt dat u daar in de veiligste omstandigheden kan onderzocht worden. Veilig voor uzelf, voor uw omgeving en voor de artsen zelf.
  • onze telefonische bereikbaarheid is aangepast maar toch kan het zijn dat u even moet wachten voor uw oproep wordt beantwoord - wij rekenen op uw begrip daarbij in deze uitzonderlijke situatie
  • wij volgende de richtlijnen van de overheid dit betekent op dit moment dat er niet meer wordt getest op het virus bij de huisarts maar dat u verwezen wordt naar het triagepunt voor testing indien dit nodig is


Relevante, betrouwbare en geactualiseerde informatie vindt u via volgende weblinks

www.info-coronavirus.be

www.sciensano.beOm verdere verspreiging tegen te gaan is het voorlopig alleen mogelijk om telefonische afspraken te maken, de on-line agenda is tot nader bericht gesloten. Er is voorlopig ook geen vrij prik-uur.

Wij doen al het mogelijke om iedereen zo goed mogelijk te helpen en vragen in ruil alleen uw begrip voor deze uitzonderlijke situatie.

Het ganse team van HAP Slagvelden : Dr. Véronique, Dr. Judith, Kurt en Nathalie

Eind vorig jaar ontstond er in de regio Wuhan in China een uitbraak van een nieuw coronavirus (Covid-19). Ondertussen heeft het virus zich ook verspreid in andere landen, waaronder ook in Europa. De Belgische gezondheidsautoriteiten en onze gezondheidssector zijn uiterst waakzaam en zetten alle middelen in om de volksgezondheid te beschermen.

De symptomen variëren van milde tot ernstige luchtwegaandoeningen met koorts, hoesten en ademhalingsmoeilijkheden. Ouderen en mensen met bestaande chronische aandoeningen lijken kwetsbaarder voor ernstige symptomen.

Met een aantal eenvoudige maatregelen kunt u de verspreiding van griepvirussen, coronavirussen of andere virussen voorkomen:

  • • Was uw handen regelmatig
  • • Bedek uw mond en neus bij het hoesten en niezen
  • • Vermijd nauw contact met personen met symptomen van luchtwegaandoeningen (bijv. hoesten en niezen)


24/02/2020 Facebook helpt ons om betrouwbare info over het nieuwe coronavirus covid-19 te promoten

In een tijd waarin velen onder ons hun informatie zoeken via sociale media, zijn geruchten en roddels gevaarlijker dan ooit omdat ze zich pijlsnel verspreiden over de online platformen die we gebruiken.

Samen met Facebook doet de overheid hier wat aan! Vanaf vandaag zal Facebook deze website promoten in de resultaten op uw tijdlijn wanneer u informatie zoekt over het nieuwe virus. Deze Facebookpagina’s kregen bovendien een erkenning als officiële informatiebron.

Voor de gebruikers van Facebook wordt het eenvoudiger om betrouwbare en correcte informatie te vinden over het nieuwe coronavirus covid-19. Een stap vooruit in de strijd tegen fakenews en een steuntje voor uw gezondheid!